Hur jag tar ur löshår

Allmänt / Permalink / 0
När jag tar ur löshår, använder jag mig av en removervätska för keratinwax och sedan en removertång. Jag håller allitd i ovanför fästen innan jag avlägsnar fästet så det inte sliter på ditt egna hår. 
 
Hört att många bara använder sig av en tång och sedan drar av löshåret, det säger sig själv att det sliter enormt, passa er för sådant. 

 

Fakta och tips om löshår

Allmänt / Permalink / 0

Jennie reder ut kortfattat om olika begrepp kring det här med löshår. 

Det finns olika metoder för att fästa ett löshår.

Keratin

Extensionsslingor med keratinfästen som man sätter fast i egna hårslingor med hjälp av en värmetång. Varje slinga väger cirka 0,5-1 gram och utifrån vad kunderna har för hår bestämmer man hur många slingor man behöver för att få ett naturligt resultat.

 

Tejp

Större "tränsar" som man sätter med en speciell tejp, där man sätter kundens egna hår emellan två tejpbitar.

 

Microringar

Fungerar lite på samma sätt som keratinfästen med skillnaden att man sticker in hårslingor i små ringar av metall. – Nu förtiden finns det ringar med silikon inuti som är mer skonsamt än dom vanliga utan silikon.

 

Clips

Tränsar med clips bakpå - små hårspännen. Detta hår sätter man i och tar ut precis som man vill. Jättebra alternativ om man vill ha längre hår då och då.

 

Fläta och sy in hår

Tränsar utan clips som sys fast i en inbakad fläta som man gör av kundens eget hår.

– Denna metod tynger mycket på kundens eget hår och kan lätt bli till en stor tova i nacken.

 

Om löshår

De nämnda metoderna kan skilja sig markant. Kvaliteten på löshåret kan variera beroende på ursprungsläge samt hur det rengjorts, färgats och iordningställts. Frisörerna använder sig av egna tekniker och dessutom är kunderna mer eller mindre duktiga på att sköta om sitt hår.

Löshåren kommer i olika strukturer och man kan välja mellan rakt, vågigt och lockigt.

 

Skötsel och rekommendationer

Det är viktigt att använda rätt produkter anpassat för löshåret, håret behöver mycket fukt då det inte tar del av hårets naturliga smörjmedel.

– Gå aldrig och lägg dig med blött hår och fläta det till natten!

 

Olika förutsättningar

Att sätta i en hårförlängning är väldigt individuellt beroende på hur mycket hår man har själv, hur mycket man vill ha och vilken tid som går åt på salongen.

Liknande inlägg

Vilken hårstruktur på löshår är bäst?!

Allmänt / Permalink / 0
Man kan inte säga att något löshår är bättte än något annat föruom i kvalitén. När man pratar om löshår bör man tänka på vilken typ av hårsturktur man vill ha på sitt löshår samt vilken kvaliité. 
 
Låt säga att du själv har super tunna hårstrån på ditt egna hår, då bör du ha ett löshår i liknade struktur- tex europiskt hår eller extra fint indiskt hår eller brasilianskt hår.
 
Har du själv normalt hår, blir valfriheten betyligt större, då du välja på det mesta, från asiatiskt hår till brasilianskt. Det är mer känslan du är ute efter.
 
 
När det gäller kvalitén så finns det olika, det finns löshår som är no-remy, hår som inte har rötterna åt samma håll, ett sådant hår kommer trassla inom kort och lämpar sig bäst till typ en engångs uppsättning. Fördelaktigt är priset som ofta är lågt.
 
Många löshår innehåller plast, något som man ofta inte kan se men som fabrikerna tillsätter för att dryga ut, ett hår med plast i är inte det ultimata för man vill helst ha 100% äkta remyhår. Du kan testa ditt löshår om det innehåller plast genom att elda på en liten del, smular det inte och luktar hår så är det troligt det är plast i. 
 
Asiatiskt hår- vanligt i tränsar och nailslingor, rakstruktur, bra kvalité då stråna är ganska grova
Asiatiskt hår "indian style"- hår som behandlas för att få en tunnare struktur som indiskt hår
Indiskthår-vanligt inom hårförläningar, hållbart och bra kvalité
Europiskt hår- påminner om nordiskt hår, ofta dyrt i pris, bra kvalité
Brasilianskt hår- påminner om indiskt hår, lite tunnare hårstrån, dyrt, bra kvalité
Sydamerikanskt hår- ofta i rakt eller vågit hår, bra kvalite
 
Det finns såklart fler typer av hår men jag valde att nämna dom vanligaste, men bör ej blanda olika kvalitér av löshår i en förläningning för då kan det trassla sig. 
Bild google
 
Till top