När håret börjar bli tunnare

Allmänt / Permalink / 0
Att få tunnare hår är inget roligt, att vara man och tappa hår känns inte så skoj men att vara kvinna och tappa hår är nog ännu värre. Det är nämligen inte så att en kvinna kan gå och raka av sig håret lika obemärkt. 
Många använder sig av löshår när man som kvinna börjar bli mer tunnhårig, tyävrr kan detta inte alltid vara den bästa lösningen. 
 
Den bästa lösningen innan man börjar använda någon form av hårhjälpmedel som hårförlängning, clip-on löshår är att faktiskt se över vad som gör att man tappar hår. Att hänge på tyngd på hårröttenra som redan sitter halvlöst är därför smart att undvika menan man reder ut om man har drabbats av håravfall och kanske måste se på alternativ som hårtransplantation.
 
Märker man att det rör sig om händer med hår som rasar i veckan ja då tappar man lite mer hår än normalt, i regel tappar vi människor i snitt 50-100 hårtstrån om dagen. Det varierar väldigt olika!
Hur vårt hår ser ut beror till stor del hur vi mår, äter vi bra mat, motionerar, dricker lagomt med vatten och får i oss våra 500gram grönsaker om dagen brukar ofta håret se bra ut. Men kommer vi in i en stressig period av mängder av arbete, kanske en skillsmässa så kan det komma ge utslag på håret flera månader efter. Det är därför väldigt viktigt att vi tar hand om själva för att ge våran kropp möjlighet att ha fint hår och hälsan i behåll.
 
Det man kan göra är att gå till läkaren och ta ett blodprov för att se om man har vitamin-brist eller om man har problem med sköldkörteln. Sådant kan bidra till att man tappar med hår än normalt.
 
 
Grunden till ett friskt hår är en välmående insida och en sund livsstil
 
Mat som är bra för håret är, lax, valnötter som är fullproppade med biotin och E-vitamin, ostron, sötpotatis som innehåller massor med anioxidanter och betakaroten, som din kropp omvandlar till A-vitamin. ägg, spenat, blåbär. Ser man överlag på maten som rekomenderas är det sådant med protein i! 

 

Liknande inlägg

Till top