När det inte går att göra hårförlängning

Allmänt, kvinnligt håravfall / kvinnligt håravfall / Permalink / 0
Det finns några tillfällen då det inte går göra en hårförlängning och det är personen i fråga har drabbats av kvinnligt håravfall . Då är det viktigare göra en kartläggning över vad som faktorerna till varför man tappar hår. Att börja belasta håret med löshår är då inte bästa lösningen.
 
Håravfall brukar uppkomma ungefär 3 månader efter man haft det stressigt, så tänk tillbaka på vad du gjorde för tre månader sedan. Hade du det väldigt stressigt då? 
 
Det kan vara så att man har varit gravid och det är hormonellt, då kommer oftast håret tillbaka. Att man tappar hår som kvinna kan även bero på sköldkörteln. Det bästa är att helt enkelt ta ett vanligt blodprov för att reda ut vad som gör att du tappar mer hår än normalt.
 
Vi sägs tappa ca 50-100 hårstrån om dagen, det är självklart svårt hinna räkna sådan mängd. Typsika tecken på kvinligt håravfall kan vara att hårborsten känns mer full än vanlig på hår, det ligger mer hår kvar än vanligt i duschen. 
 
 
Det är inte roligt att tappa hår, men ofta finns det någon lösning som får det kännas bättre. Visar det sig att det är ärfligt håravfall man man oftast lösa det med en hårtransplantation. Man kan även använda sig av olika hårdelar för att fylla ut håret. Tejphår tex brukar vara allra bäst på tunt hår, men även tupé är ett alternativ. 
 
Många väntar och försöker själv medicinera sig själv för sitt håravfall, det är det bästa alla gånger. Bästa är som sagt, kolla upp vad som ligger till grund till varför du tappar hår. Ha en god kosthållning och varva ner!
 
 
Till top