Få tjockare hår med hårtransplantation

hårtransplantation / hårtransplantation / Permalink / 0

Den här bloggen handlar mycket om att få tjockare hår, men det är inte alla gånger en hårförlängning kan ge håret som man vill ha. Är man tunnhårig upptill är det svårt fylla ut där om man inte tar en tupé eller en peruk eller likande. Som ung tar vi ofta vårt hår för givet, men en dag kan det försvinna och det kan kännas lite tråkigt.

Om man har en urtuning högst upp på huvudet, eller vikarna och det stör dig kan du göra en hårtransplantation. 

Vad är en hårtransplantation?
Det är en typ av operation som flyttar håret du redan har att för att fylla ett område med tunt eller inget hår. Läkare har gjort dessa transplantationer i USA sedan 1950-talet, men tekniker har förändrats mycket under de senaste åren.

Förr så gjordes en sådan operation genom att man tog bort en liten hudbit och tog bort hårsäckarna och lade dom där det behövdes. Den operationen lämnade ärr, nuförtiden görs alla hårtransplantationer med FUE metoden! Det innebär att man flyttar hårsäckar under lokalbedövning från bakhuvudet till där man vill fylla ut och det lämnar inga ärr! 

Gör man en Fue hårtransplantation kommer kirurgen teamet raka baksidan av hårbotten. Då kommer läkaren att ta bort hårsäckarna en en efter en därifrån. Området läker med små prickar, som din befintliga hår täcker.

Efter det förberedes hårtransplantationen kirurgen rensar  och bedövar området där  nya håret kommer sitta. Han/hon skapar hål eller med en skalpell eller en nål,och placerar varje transplantat i ett av hålen. Beroende på hur många hårsäckar som ska flyttas kommer processen ta ca 4-8 timmar. 

Bilden är lånad från Akacia Medical
 

Liknande inlägg

Till top