När håret börjar bli tunnare - håravfall

Allmänt / håravfall / Permalink / 0
MIn blogg handlar mycket om att få längre fylligare hår med löshår men även att få ett fint hår! Grunden för att ens kunna göra löshår är att ha ett hår som sitter fast på huvudet. Ibland kan livet kännas tufft, man kanske har varit sjuk, stressad och såvidare och det har nu visat sig på ditt hår. I form av håravfall, det är verkligen inte roligt alla gånger!
 
Manligt håravfall (androgen alopeci), kan för många vara traumatiskt, oavsett orsak. När man tappar håret kan man aldrig veta om det kommer komma tillbaka heller. Är det ärfligt håravfall eller är det stress, sjukdomsrellaterat?  Det riktigta ordet är genetiskt håravfall och det innebär att hårsäckarna slutar producera nya hårstrån. Under tiden så tappar man inte mer hår än vanligt, det är mer att det inte växer ut några nya där man tappat. För vi männsikor tappar runt 50-100 hårstrån om dagen nämligen!
 
 
Detta kan man lätt kolla upp med ett blodprov och det kostar inte alls mycket pengar! Hur lever du idag? Äter du bra kost, sover bra och tar hand om håret?
 
 
Här är olika skalor på håravfall, fattas det hår tar man nytt hår från nacken med Fue metoden. 
 
 
Tunnhårighet och håravfall bland kvinnor är vanligare än man tror!. Det finns olika behandlingar man kan göra, sista utvägen är en hårtransplantation och det är ett sätt att få permanent nytt hår på ställen som det saknas på!

Liknande inlägg

Till top