Vitamin c hjälper dig ta upp dina andra vitaminer du tar

Allmänt / Permalink / 0
-I samarbete med Svenskt Kosttillskott-
 
Äter ni mycket vitaminer och kosttillskott? Det gör jag och det var helt ovetande för mig att visa vitaminer tar inte kroppen upp så bra om vi inte har rikligt med c-vitamin i kroppen.  Man ska helt äta en tablett om dagen med rikligt med vatten med denna vitamin c från Healthwells.
Titta så fint, ser ni att jag format ett C med vitaminerna? :)
 
 Jag har forskat lite mer närmare om dett Vitamin c, det är veganskt och det är mycket bra. Våran kropp kan inte tillverka detta själv så det är därför viktigt att vi tillsätter det i vår kost och gärna som vitamintillskott. 
 
Faktum är att det som är så bra i denna vitamin är att den är fullproppad med antioxidantrikt nyponpulver och nyponpulver är något jag hört gott om från en annan bloggare. Tillsätter vi vår kropp med massor av antioxidanter så läker vi kroppen genom att hjälpa kollagentillverklingen som i sin tur deltar i uppbyggande av brosk, ligament och senor och där känner jag att jag gärna inte blir stel.
 

Vitamin C underlättar även för upptaget av järn och andra mineraler. Apelsinjuice tillsammans med mat som är rik på järn har länge varit en rekommendation.

Om man tränar mycket och stressar så frigörs det mycket fria radikaler i kroppen och genom att tillsätta antioxidanter så motverkar man denna nedbrytande process.

Har man brist på Vitamin c kan man uppleva att man har ökad trötthet, muskelsvaghet och större risk för infektioner. Det är precis så jag känner mig faktiskt!  När jag tränar kan jag ibland bli helt förstörd i mina muskler och jag blir väldigt ofta lätt sjuk. Men nu kankse det vänder, känner mig tacksam över detta samarbete för nu har jag lärt mig lite mer och äntligen fått ett lager här hemma :)

Liknande inlägg

Till top