Har ni hört det här uttrycket det är lättare tjäna pengar om man har pengar?

spara pengar / Permalink / 0

Det är samma sak som gäller faktiskt när det handlar om att spara pengar. En sak som man verkligen kan spara pengar på är när det gäller resor, ju längre tid du köper den i förväg desto lägre pris kan du komma åt.

Många är rädda att ta ett lån och skuldsätta sig och hamna i en lånafälla. Men så länge man lånar till något vettig kan det vara en investering. Se bara på drömkappan som reas ut när våren som funkar perfekt till nästa säsong, tänk köpa den då för 60% off och ha den biten avklarad till nästa säsong. Men det blir ofta inte så att vi köper den jackan då på grund av att man kanske saknar likvida medel vid det tillfället.

 

Vet inte om ni är som mig som älskar att resa? Det ultimata tidpunketen är att boka sin resa ungefär ett halvår innan och tyvärr som med alla bra idéer så slår dom ner som en blixt från himmelen. Men nej, du behöver spara pengar och behöver vänta och boka resan in till det sista. Detta har jag råkat ut för några år sedan när jag och en vän skulle boka Greklad i god tid. Ni kan bara ana hur dyrare resan var när väl hennes skatteåterbäring kom ju juni jämfört mot om vi hade bokat när jag sade i April.

Då hon visste hon väntade stor summa pengar så hade det leta fram bästa kreditkortet på marknaden och betalat några hundra varje månad på det.  På så vis kunde det faktiskt ha varit smart att låna pengar när man ändå visste att man får pengar inom kort. På Loansmart kan man jämföra lån, krediter och liknande så det är väldigt smidigt. Därför tyckte jag detta var ett bra spartips att ha på min blogg :) 

Liknande inlägg

Till top